Broskvové kynuté knedlíky

27. srpen 2008 | 18.05 |

Co budeme potřebovat:

2 tvrdé tvarohy
moučkový cukr na posypání
100 g másla

Příprava

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl a vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí.
Posypeme ho krystalovým cukrem. Přilijeme vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak rozklepneme vejce
a vypracujeme hnětáčkem tužší těsto.

Těsto poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě asi 1-1,5 hodiny kynout

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku. Nožem nakrájíme čtverce asi 5 x 5 cm velké

Do každého čtverečku zabalíme pokrájené ovoce. Knedlíky necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout a poté je zavaříme ve

vroucí vodě 6 - 7 minut. Ihned po vyndání na talíře se musí knedlíky propíchnout vidličkou aby se nesrazily.

Hotové knedlíky na talíři posypeme strouhaným tvarohem, cukrem a nakonec je polijeme rozehřátým máslem a třeba
kakaem to je taky taková lahúdka:

Přeju dooooobou chuť


Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře